Aktuellt

Svenska Hamburgare AB lanserar vegetariska produkter

Grillostburgare från Svenska Hamburgare AB

2021-03-12
Som Svenska Hamburgare AB tidigare meddelat inledde man ett unikt samarbete under 2020, och nu lanserar Svenska Hamburgare AB ett svenskt djupfryst VEGO-sortiment, som komplement till de ordinarie köttprodukterna. Först ut i segmentet är en Grillostburgare, som lanseras under mars till konsumentmarknaden och för restaurang/storhushålls marknaden.

Det är första gången som styckefryst grillost gör entré i butikernas och grossisternas hyllor. ”Det är helt nytt men för oss alldeles självklart, att Grillostburgare hittar man i frysen”, säger Carl-Otto Eriksson, VD Svenska Hamburgare AB.

Vår goda nyhet Grillostburgare har sitt ursprung i Dalsland där den gräddiga komjölken ystas av Dalsspira mejeri AB. Grillostburgaren är inte bara en ersättare till kött utan också ett helsvenskt alternativ till den ”cypriotiske kusinen”. Vår styckefrysta Grillostburgare minskar även onödigt matsvinn med en lätthanterlig 4-pack för konsumenten, och 2×29-pack för storhushåll. Steks eller grillas direkt från fryst, vilket ger en praktisk hantering för hushåll och professionella kök.

Grillostburgarna avnjuts förslagsvis som traditionell burgare, mellan två bröd och med goda tillbehör, men fantasin för fler användningsområden har ingen gräns.

Vegetariska produkter efterfrågas i allt högre grad och vi på Svenska Hamburgare AB vill kunna erbjuda alla konsumenter välsmakande produkter oavsett om de är köttätare eller vegetarianer/ veganer/ flexitarianer. Helsvenska produkter främjar öppna landskap, gynnar våra svenska lant- och vattenbruk och ger också korta transporter. 

Svenska Hamburgare AB’s Grillostburgare kommer finnas tillgängliga i butik och i grossistledet från slutet av mars. 

PS. håll ögonen öppna, fler spännande varor i VEGO-sortimentet kommer lanseras innan sommaren, självklart svensk och kanske vegansk…

För mer information, kontakta:
marknad@svenskahamburgare.se 

Svenska livsmedelsproducenter i unikt, vegetariskt samarbete

2020-12-07
Vi på Svenska Hamburgare AB producerar idag djupfrysta nötköttsprodukter för både storkök och dagligvaruhandeln. Kärnverksamheten är produktion av frysta hamburgare. I takt med att vegetariska produkter efterfrågas i allt högre grad, har vi valt att utöka vårt erbjudande med ett nytt djupfryst och rakt igenom helsvenskt VEGO-sortiment. Helt unikt för marknaden och särskilt bra för miljön. Våra samarbetspartners i detta projekt är Dalsspira Mejeri, Nordisk Råvara, Saltå Kvarn och Kosteralg. Samtliga med verksamhet i regionen Götaland i södra Sverige. Leverantörerna är noga utvalda för att leva upp till våra högt ställda kvalitetskrav.

Det nya VEGO-sortimentet beräknas tillgängligt under våren 2021.

För mer information, kontakta:
marknad@svenskahamburgare.se