Asiatisk burgare

Denna burgare är en surf & turf med asiatisk touch!

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 15 min

Ingredienser

  • 2 chili cheese hamburgare 120 gram
  • 2 stora räkor med skal
  • 2 nävar isbergsallad, skivad
  • 2 msk sötsur gurka och morot
  • 1 msk söt chili sås
  • 1/2 tsk wasabi
  • 2 msk majonnäs
  • Krasse
  • 2 asiatiskt ångbröd

Tillagning

Blanda wasabi och majonnäs.
Grilla räkorna tills de är fasta och kokta (ca 3 minuter). Skala dem och skär dem i hälften. Pensla med lite chilisås.
Värm pannan igen tills den är varm. Stek burgaren tills kärntemperaturen är 72°C.
Under tiden, ånga bullarna.
Öppna brödet och placera burgaren på den. Pensla grillburgeren med wasabi-majonnäs och lägg en liten skivad isbergssallad på toppen, sedan sötsura grönsaker.
Placera räkorna på grönsakerna. Slutligen strösslar du räkorna med lite krasse. Njut!