Gourmetburgare

Denna burgare passar finsmakaren.

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 2 klassiska hamburgare 120 gram
  • 2 skivor av camembert
  • 2 huvuden hjärtsallad, halverade
  • 4 kastanjechampinjoner, skivade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk tranbärskompott
  • 2 skivor bröd, skuren i kuber
  • peppar och salt
  • 1 tsk olja (olivolja)

Tillagning

Bryn svampen med lite olja, tillsätt schalottenlöken efter 3 minuter och sedan vitlök efter 2 minuter. Ta sedan bort grönsakerna från pannan.
Häll lite olja i pannan och stek sedan brödkuberna tills de är spröda. Låt kuberna rinna av på kökspapper. Rengör pannan snabbt med hushållspapper så att inga smulor kvarstår.
Värm pannan igen och stek burgarna tills kärntemperaturen är 72°C. Lägg på ostskivorna. Placera locket på pannan och låt osten smälta ca en minut.
Ta bort hamburgarna från pannan och lägg de halverade salladshuvudena med den platta sidan i pannan. Bryn tills de är ljusbruna. Avlägsna från pannan och krydda med salt och peppar.
Placera salladshuvudet på tallriken. Lägg till stekta grönsaker och hamburgaren. Strö över  brödkuberna och avsluta med en sked med tranbärskompott.