Kryddig burgare

En hetare variant av klassikern

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 2 Chili cheese burgare 120 gram
  • 1 lök, finhackad
  • 2 skivor bacon, finhackad
  • 1/2 jalapeño-peppar, skivad
  • 2 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 2 pickles, skivad
  • 2 skivor ost
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 2 brioche bröd
  • 1 tsk (olivolja) olja

Tillagning

Värm stekpannan med lite olja. Stek bacon tills den är brun och krispig, tillsätt den hackade jalapeño och hackad lök de sista 5 minuterna.
Blanda bacon med jalapeno/lökblandning från pannan och låt den rinna av.
Blanda majonnäs med ketchup.
Skär bröden på mitten. Tillaga burgarna tills kärntemperaturen är 72°C. Lägg skivorna av ost på det efter att ha vänt över hamburgarna. Täck stekpannan med lock för att påskynda smältningen av osten.
Stek brödet i 30 sekunder. Se till att det är krispigt, men inte bränt.

Häll på såsen först på brödet, sedan sallad, tomat, pickle, burger med smält ost och lök, bacon, jalapeño blandning på toppen. Brödtoppen på sedan är du redo!