Mexikansk hamburgare

En mexikansk hamburgare äts med guacamole, jalapeño och chorizo samt grillad majskolv.

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 2 chili cheese hamburgare 120 gr
  • 1/4 gurka skuren i kuber
  • 1 tomat, skuren i kuber
  • 1 mogen avokado, skuren i kuber
  • 1/2 jalapeño peppar, finhackad
  • 1/2 lök, finhackad
  • 1 lime
  • 100 gr chorizo korv
  • 2 ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk koriander, hackad
  • peppar och salt
  • 2 bröd

Tillagning

Blanda avokado, tomat, gurka, jalapeño och koriander till en röra. Pressa i limejuice och krydda med salt och peppar. Blanda sedan igen.

Skär chorizo i skivor och bryn i stekpannan, lägg till den hackade löken. Slå ägget med två teskedar creme fraiche i en skål och krydda med salt och peppar, häll äggblandningen på chorizon. Baka en liten omelett på två minuter.
Ta bort omeletten från pannan och torka pannan med hushållspapper. Sätt tillbaka pannan på spisen och vänta tills det är varmt. Stek sedan hamburgarna utan fett tills kärntemperaturen är 72°C.
Skär upp brödet och stek. Det ska vara krispigt, men inte bränt.
Lägg hälften av omeletten på brödet, sedan burgaren och avokadoblandningen ovanpå. Avsluta med en sked av crème fraîche och toppbröd.