Svensk hamburgare

En hamburgare med en typiskt skandinavisk touch

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 2 klassiska hamburgare
  • 2 blad kruksallad
  • 4 rödbetor, skivad
  • 2 pickles, skivad
  • 4 skivor bacon
  • 2 msk kvarg el turkisk yoghurt
  • 2 msk lingonsylt
  • 2 tsk dill, finskuren
  • 2 grova hamburgerbröd

Tillagning

Stek burgaren i en het stekpanna eller grillpanna utan fett tills kärntemperaturen är 72°C. Skär upp brödet och placera det bredvid i pannan tills det är lite frasigt.
Blanda kvarg/yoghurt med sylt för såsen. Stek bacon tills det är sprött.
Börja sedan bygga; bröd, sallad, rödbetor, gurka, burger, bacon, syltdressing, dill, toppbröd.

Tips: servera med potatis bakad i smör och dill.