Trefaldig ostburgare

Denna burgare med tre ostar har en smak av Medelhavet

Antal personer: 2
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 2 Chili Cheese burgare 120 gram
  • 2 skivor Port Salut
  • 2 skivor gorgonzola
  • 2 bitar av krämig getost
  • 2 ruccolablad
  • 2 msk färsk oregano, skivad
  • 2 msk torkade tomater, skärs i remsor
  • 2 msk sötsur paprika, skuren i remsor
  • 4 skivor pancetta
  • 1/2 rödlök, skuren i ringar
  • 1 tsk aioli
  • 4 tjocka skivor rustikt bröd
  • 1 tsk (olivolja) olja

Tillagning

Blanda de torkade tomaterna med aioli.
Häll lite olivolja i pannan och stek pancetta tills den är spröd. Lägg på lökringar under de sista minuterna och bryn tills de är genomskinliga.
Ta bort lök och pancetta från pannan och lägg i brödskivorna. Bryn på ena sidan i ungefär en minut. Placera brödet på en ren skärbräda eller tallrik och rengör pannan med kökspapper så snabbt som möjligt så att inga smulor kvarstår.
Värm pannan igen tills den är varm. Stek burgarna tills kärntemperaturen är 72°C. Lägg på de tre ostarna på varje burgare. Låt det tillagas i ytterligare tre minuter. Placera locket på pannan och låt osten smälta.
Häll lite sås på bröden, sedan ruccola och paprika, burgarna med smält ost, pancetta och lök på toppen. Sätt den andra smörgåsen i en vinkel. Strö med oregano.