Tillagning

Hur tillagar jag den perfekt hamburgaren?

Steg 1: Välj rätt kött

Först och främst behöver du en bra hamburgare. Med Svenska Hamburgare har du garanterat en bra start!

Steg 2: Hur tillagar du?

Svenska hamburgare kan tillagas i stekpannan eller på grillen. Men det viktigaste är att du inte behöver något fett. Burgarna innehåller naturligt fett som är tillräckligt för ett fint tillagat resultat.

Steg 3: Rätt temperatur

Tillagas till en kärntemperatur på 72°C.

Steg 4: Låt vila

När hamburgaren är tillagad, låt den vila ett tag. Den håller sig är tillräckligt varm. Om du låter hamburgaren vila i 1-2 minuter, ges burgaren tid att fördela safterna igen, eftersom de har trängt igenom. Efter vila tas safterna återigen upp av hela burgaren, så att den blir fin och saftig.

Steg 5: Topping

När du har tillagat den perfekta burgaren är det också en fråga om rätt topping. Ett förslag är sallad, tomat, en god sås, kanske smält ost eller en bit bacon och sedan pickle eller stekt ägg.

Steg 6: Glöm inte brödet!

Och självklart kan ett bra bröd göra stor skillnad. Det traditionella valet är ett hamburgerbröd med sesamfrön. Men allt fler föredrar Brioche-bröd eftersom de behåller sin form bättre och har en lite söt smak som passar bra med en kryddig burgare. Men var inte rädd för att variera ditt brödval. En tjock skiva surdegsbröd är också utsökt med en burgare.

Steg 7: Bygg!

Då är det bara att sätta igång att bygga din burgare!