Historia

Svenska Hamburgare AB då och nu

Svenska Hamburgare AB startades 1998 av Sven Elming, Kjell Tillborg och Hans Brandt. Den huvudsakliga produktionen i fabriken i Sävsjö bestod då av djupfrysta hamburgare för storhushåll.
2001 köptes verksamheten upp av konkurrenten Sven P Matkompaniet i Stockholm.
Både Sven P Matkompaniet AB och Svenska Hamburgare AB bedriver idag likvärdig verksamhet vad gäller produktion av hamburgare och andra köttprodukter inom Fast Food, storhushåll och för livsmedelshandeln. Förutom det djupfrysta sortimentet är vi dessutom producenter av färdigstekta
produkter såsom hamburgare, köttbullar, kebab, pannbiff m.m

Hantering, hygien och hållbarhet

Produktion och försäljning sker främst under eget varumärke, men vi tillverkar även EMVprodukter till ett stort antal livsmedelsgrossister och butikskedjor. Mest känd bland konsumenter är Svenska Hamburgares storsäljare ”Hamburgertuben” som är en tubliknande förpackning med 20 styckfrysta 90-grams hamburgare av svenskt nötkött. Vid ett stort smaktest av ICA kuriren har den utsetts till bästa Hamburgaren bland djupfrysta varor.
I vår moderna fabrik i Sävsjö sker hanteringen av råvara helt maskinellt. I kombination med omedelbar stycknedfrysning garanteras bästa hygien och hållbarhet.

Tryggt och säkert

Samtliga produkter som tillverkas av Svenska Hamburgare AB är av nötkött och garanterat fria från Gluten, Laktos, Sojaprotein, Ägg och Mjölkprotein. Produktionen är dessutom BRCcertifierad sedan 2002, vilket borgar för minutiös kontroll av varje ingrediens och innebär att konsumenterna tryggt kan förlita sig på att våra produkter är 100% fria från spår av dessa ämnen.